Jau šovakar ballīte starp debesīm un zemi!

Šovakar, jau no plkst. 19:00, gaidām Tevi VEF. Lietus? Lai ir! Būs zālei zaļāk augt. Bet mums tas netraucē, lai kārtīgi izdejotos. Un kā runā, zem VEF jumta nemēdzot būt neizdevušās ballītes.

Uz skatuves tiks aicināti Jakob Noiman festival band, kuru dziesmas ikvienam liek dziedāt līdzi un griezties virpuļos, ska/regeja/dub karaļi grupa Striķis, kā arī neatkārtojamais DJ Legz. Par vakara atspirdzinājumiem un izsmalcinātiem gardumiem gādās kafejnīca Taka. Brīdinām: uz jumta gaidāma īsta pozitīvisma eksplozija!

Ansamblis JAKOB NOIMAN FESTIVAL BAND radās un turpina jau vairākus gadus rasties bez tālejošiem plāniem un mūzikas industrijas satricināšanas ambīcijām. Šeit pulcējas mūziķi, kuri savas ikdienas gaitas pamatā velta akadēmiskās mūzikas kultūras vides kopšanai (ir arī viens aktieris – bundzinieks, kas iemaldījies no JRT). Paši JNFB par sevi stāsta, ka  muzikālās izpausmes lielā mērā tiek veltītas izklaidējošas funkcijas veikšanai, spēlējot gan balkānu, ebreju mūzikas ritmos, ansambļa „vācēja” Jēkaba pašsacerējumos un citos mūzikas žanros. Šobrīd grupu ieinteresējušas ebreju melodijas. Grupa priecājas, ka ir izdevies savākt krāšņu instrumentāriju (pamatā pūtēji, ģitāru lietoju maz) un cilvēkus, kuri prot ar tiem apieties. Lai gan JNFB pamatā cīnās pret kapitālismu un meklē pasaulē taisnību, dziedot par mīlu, nāvi un cīņu, viņi atzīst, ka nenāktu par sliktu papeldēties naudā, ko arī sev novēl, jo viss pārējais jau ir.

Ideja par grupu Striķis radusies jau 2005. gadā, kad dalībniekiem mieru neliek uzmācīgā doma, ka dzīvē gribās vairāk saules, vairāk krāsu un pozitīvisma. Pasaulē nāk Striķis – materāls ar kuru var sasiet, piesiet, izvilkt, pakārt vai piekārt un loģiski, ka var arī neko nedarīt! Kā noskaidrojās, Striķim patīk nedaudz regejs (muziks ar atsitienu), nedaudz ska (muziks ar daudz atsitieniem), nedaudz dub (muziks ar jokainiem vai bez atsitieniem) un drusku nopietnas joku dziesmiņas. Smaidu, deju, jauku cilvēku un labu lietu apkārt grupai ir gana, tādēļ atliek secināt – Striķis ir uz pareizā ceļa.

         P.S. Runā, ka šo puišu radītā mūzika spējot savienot debesis ar zemi, un 15 metrus virs zemes radusies enerģija esot īpaši spēcīga.

Lai uzzinātu vairāk, paskat te:

JNFB: http://www.myspace.com/DZSFO

Striķis: http://www.myspace.com/strikisband

DJ Legz: http://www.myspace.com/djlegzakaolegs

VEF: http://www.totaldobze.com/ArtCenter/



Leave a comment